2009. október 15., csütörtök

Hókifli

Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg. liszt 25 dkg. Ráma margarin 2 dl. tejföl Ez a tészta mennyiség két különböző töltelékhez elegendő!Diótöltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 6 dkg mazsola, reszelt citromhéj, 1 csg. vaniliás cukor, 0,5 dl rum Máktöltelék: 20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, 6 dkg mazsola, reszelt citromhéj, 1 csg. vaniliás cukor, 0,5 dl tej Mogyorótöltelék: 20 dkg darált mogyoró, 10 dkg porcukor, 1 csg. vaniliás cukor, 0,5 dl tej Gesztenyetöltelék: 20 dkg gesztenyemassza, 10 dkg porcukor, 6 dkg mazsola, 1 csg. vaniliás cukor, 0,5 dl rum Lekvártöltelék: legjobb a kemény szilvalekvár, de bármilyen ízű nem folyós lekvárral tölthetjük.

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel és sóval gyorsan összegyúrjuk. Ezután 3 részre osztjuk, a cipókat egyenként kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percig pihentetjük. Ezalatt el tudjuk készíteni a töltelékeket. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokból lesz majd a negyedik cipónk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben – légkeveréses sütő esetén - 165º-on kb. 15 percig sütjük. A hókifliket még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk. A kiflik végeit felolvasztott tortabevonó étcsokiba is márthatjuk. Fémdobozban sokáig eláll. – már ha marad belőle … -

Nincsenek megjegyzések: