2009. október 15., csütörtök

kekszes-zabpelyhes

Hozzávalók:
10 dkg dejó, 1 tojás, 10 dkg cukor, 12 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, mandula- és rumaroma, 10 dkg zabpehely, 5 dkg háztartási keksz, 6 dkg fehércsokoládé. Díszítéshez: 15 dkg tejcsokoládé, 3 dkg vaj, 2 evőkanál víz és színes cukor.

Elkészítése:A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott vajat belecsurgatjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és az előzőekhez adjuk. Mandula- és rumaromával ízlés szerint ízesítjük. Végül a zabpelyhet, a dejót és az apróra vágott fehércsokoládét is beledolgozzuk. A kész masszából kézzel kisebb golyókat formálunk, tetejüket nedves tenyérrel ellapítjuk és vajjal kikent tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Díszítés:A vizet és a margarint lábasban kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A csokoládé felét beleszórva felolvasztjuk, majd a tűzről levéve a maradék csokoládét is belekeverjük. Így nem fog kemény masszává összeállni. A kihűlt kekszek tetejét bevonjuk vele, majd mielőtt a csokoládé megdermedne, megszórjuk színes cukorral is.

Nincsenek megjegyzések: