Hozzávalók:
-1 kg kiszálkázott ponty vagy harcsa
-10 dkg füstölt szalonna
-1 fej reszelt vöröshagyma
-1 csomó leveszöldség
-50 dkg burgonya
-2 dl tejföl
-1 tojássárgája
-só
-majoránna
Elkészítés:
Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük és félretesszük.A zsírjában megpirítjuk a hagymát,belekeverjük a megtisztított,laskára vágott leveszöldséget,néhány percig eggyütt pirítjuk,és két liter vízzel fölengedjük.A fűszerekkel ízesítjük, a meghámozott.kockákra vágott halat is.Még 20 percig lassan forraljuk,majd a tálban a tejföllel simára kevert tijássárgájára öntjük a kész levest.A tetejére hintjük a szalonnapörcöt.Ezt pirított kenyérszelettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
2009. október 9., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése