2009. október 9., péntek

Norvég halászlé

Hozzávalók:

-1 kg kiszálkázott ponty vagy harcsa

-10 dkg füstölt szalonna

-1 fej reszelt vöröshagyma

-1 csomó leveszöldség

-50 dkg burgonya

-2 dl tejföl

-1 tojássárgája

-só

-majoránna



Elkészítés:

Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük és félretesszük.A zsírjában megpirítjuk a hagymát,belekeverjük a megtisztított,laskára vágott leveszöldséget,néhány percig eggyütt pirítjuk,és két liter vízzel fölengedjük.A fűszerekkel ízesítjük, a meghámozott.kockákra vágott halat is.Még 20 percig lassan forraljuk,majd a tálban a tejföllel simára kevert tijássárgájára öntjük a kész levest.A tetejére hintjük a szalonnapörcöt.Ezt pirított kenyérszelettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: