Hozzávalók:
-8 közepes nagyságú burgonya
-30 dkg húsból készült pörkölt
-2 dl tejföl
-só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk,tetejükről egy lapot levágunk,és a belsejüket éles késsel kikaparjuk.A kivájt burgonyákat egymás mellé egy tűzálló tálba tálba ültetjük, és köréjük rakjuk a megsózott burgonyaforgácsot.A pörkölt húsát apróra vágjuk,egy kevés lével összekeverjük,a burgonyaüregekbe töltjük,a fedőlapokat ráfektetjük,és a maradék pörköltlevet a tetejére locsoljuk.A sütőben addig sütjük.amíg a burgonya meg nem puhult(kb.egy óra).Végül megtejfölözzük és a tetejét szépen megpirítjuk.Ínyencek reszeltsajttal szórva tálalhatják.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése