2009. október 9., péntek

Pörkölttel töltött burgonya

Hozzávalók:

-8 közepes nagyságú burgonya

-30 dkg húsból készült pörkölt

-2 dl tejföl

-só


Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk,tetejükről egy lapot levágunk,és a belsejüket éles késsel kikaparjuk.A kivájt burgonyákat egymás mellé egy tűzálló tálba tálba ültetjük, és köréjük rakjuk a megsózott burgonyaforgácsot.A pörkölt húsát apróra vágjuk,egy kevés lével összekeverjük,a burgonyaüregekbe töltjük,a fedőlapokat ráfektetjük,és a maradék pörköltlevet a tetejére locsoljuk.A sütőben addig sütjük.amíg a burgonya meg nem puhult(kb.egy óra).Végül megtejfölözzük és a tetejét szépen megpirítjuk.Ínyencek reszeltsajttal szórva tálalhatják.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: